Before I die

Platser jag vill besöka & Ställen jag vill se: Pompeii (staden begravd i lava), Se en levande vulkan på nära håll, Islas Marieta (superfina obebodda öar), Door to Hell (24/7 brinnande hål i öknen), besöka konsentrationsläger i Polen, se norrsken, Niagarafallen, Barriärrevet, Cheopspyramiden (den enda av de 7 underverken som är kvar), gå på Tomorrowland (+massa andra galna fester & festivaler), Korsa Brave Mens bridge (men den är rasade, så icke) 
 
 
 
Saker jag vill göra: Hoppa Bungy Jump, Hoppa Fallskärm, ta del av La Tomateria (den årliga tomatfestivalen i Spanien) 
 
De 7 nya underverken: Chichén Itźa (Mexico), Colosseum (Italien) (BOCK!), Cristo Redentor (Brasilien), Kineskiska muren (Kina), Machu Picchu (Peru), Petra (Jordanien), Taj Mahal (Indien), Stonehenge (England) 
 
 
Specifika resor jag vill genomföra: Road trip i USA + gärna plugga där, Work & Travel i Aussie, Tågluffa i Europa, Backpacking i Asien.  
 
Sedan vill jag givetvis resa till massvis av länder och besöka jordens alla små hörn. Dock är inte detta något man behöver skriva en lista om då detta kommer uppfyllas vilket som så småning om. 
 
 OBS: Ej mina bilder! Alla bilder lånade från google.

Morsdag

Vilken sovmorgon jag tog?? Var på SUs sista (för denna termin) studentpub igår med Linda, Jimmy, Kim m.m. Detta efter att "genomlidit" Champions Leauge ;)
 
Vaknade 14.30? Vet inte när jag sov så länge sist? Blev iaf en morsdagmiddag med familjen och farmor på standardstället, KouZina. Så gott med meze, skönt att skippa köttet ibalnd!
 Fryst Cheesecake

Den här cheesecaken är asgod! Alla som ätit den har älskat den! Går även att göra i portionsskålar. 
Ingredienser: 
4 ägg
2 dl strösocker
400 g philadelfiaost
2 tsk vaniljsocker
4 dl vispgrädde
Ca 150 g Digestivkex + smält smör
 
How to do: 
1.Smula/mortla digestivkex blandat med smör i botten på en form med löstagbara kanter. 
2.Skilj äggulorna från vitorna i varsin bunke. Vispa äggvitorna hårda.
3.Blanda äggulorna med sockret, mosa i philadelfiaosten och vaniljsockret, vispa.
4.Vispa vispgrädden i en tredje skål. Rör försiktigt ner den i ägguleblandningen. Blanda försiktigt. Rör nere äggvitorna. Blanda försiktigt. 
5.Fördela smeten i formen. Fryst minst 3 h. 
 
Jag har gjort med pepparkaksbotten och lingon i på vintern. Och haft daimkross i/på också. En gång gjorde jag även en bär- och frukttopping, alltid roligt med något extra!

Om

Min profilbild

Josefine

Pigg och glad tjej på 18 år, bosatt i Sveriges vackra huvudstad. Här ägnar jag mitt liv mestadels åt kompisar, träning, skola, fest. Älskar att resa och jobbar för nuvarande för att spar pengar till Australien, drar efter studenten i oktober! StAY TUNED! Följ min vardag i text o bilder ^^ Puss :* P.s. Alla bilder i bloggen är tagna av mig om inte annat uppges!!
RSS 2.0