Kalla mig Mahout

Yupp, jag har gått och blivit mahout på äldre dagar. Nejmen red på elefanter i tisdags, supermysigt! Detta gjorde vi även förra gången i Thailand men på ett annat "Elephant Camp". Först fick vi bada med dem, skrubba dem lite osv, sedan hoppade vi upp i "sadlarna" och det bar av. Efter en stund frågade Mahouten om jag ville rida i nacken ist, vilket jag givetvis inte kunde tacka nej till (man brukar alltid få göra det). Tydligen ska man trycka lätt med bägge fötterna framåt (på öronen) för att elefanten ska gå framåt, trycka med höger om den ska åt vänster och virse versa. Sist matade vi dem med lite frukt. Vem visste att en elefant äter ca 400 kg frukt och dricker 1000 liter vatten per dag!? Vi red på elefanter på Ban Kwan Chang Elephant Camp. Rekomenderas! 
 Klong Prao Beach

Stranden där vi bor (ön har ju olika stränder som är öns olika områden) heter som sagt Klog Prao Beach, en väldigt fin strand som tydligen betyder kokosnötsstranden- en thailändare berättade det. Det är en väldigt fin strand och ett ganska lugnt område. Både fördelar och nackdelar. Lugnt och skönt med mysiga ställen och inte massa människor och utbyggt dock finns det inte lika mycket att göra. Men man tar sig lätt mellan ställena med "grisbil" (taxi där man sitter på bänkar i fria luften där bak). White Sand Beach är den största stranden/området, med mest shopping och saker, Kai Bae har blivit väldigt utbyggt nu och har även de ganska mycket shopping men mest barer och restauranger (finns typ överallt), sedan finns Piren där man tar sig till andra öar, Bang Bao.Lonely Beach är inte lika uppiffat som de övriga  enligt min uppfattning (kanske aningen billigare då?) och ganska enkelt. Men allt har exploaterat sedan sist vi var här.
 
Koh Chang är ju Thailands näst största ö, efter Phukett, och är populär då den inte varit en sådan "turistattraktion" och över exploaterad (nu har det ju ändå blivit mer) men ön har mycket naturreservat osv som gör att den är ganska obebyggd. Rekommenderar! Nästa gång jag kmr hit (för jag tänker komma tbx om inte med familjen så med vänner) har jag planerat att vandra upp för bergen, vandra i skogen etc, dyka och mycket mer! 
 

 

Foodie

Idag har Sebbe (min bror) och jag varit på matlagningskurs tillsammans. Superroligt och gott! Det var mellan 11-17.30 så ganska länge också. Vi lagade massvis av mat! Vi fick börja med att lära oss göra rosor av tomater, sedan lagade vi Padthai och åt. Efter det så lagade vi flera olika rätter, i slutändan när allt stod på "buffébordet" så fanns där: Masaman Curry, Paneang Curry, Green Curry, Fried Rice med räkor, Vårrullar med olika smaker, hemlagad sötsur sås, vitt-, blått- och lila sticky rice, Chicken Cashewnuts, lite finger food och till efterrätt friterade bananvårrullar med choklad. Alltså som jag har ätit, helt sjukt! Och så gott dessutom. Det blev fullt med rester eftersom att ingen orkade äta allt... Mina favoriter blev Peneang curry och Springrolls doppade i sötsur sås. 
Dessutom fick vi lära oss lite om den thailändska kulturen och köket, historia bakom lite saker och lukta på massor av olika kryddor och örter. Som sagt, superroligt! 
 
Mästerkockarna levererade!
 
 Om

Min profilbild

Josefine

Pigg och glad tjej på 18 år, bosatt i Sveriges vackra huvudstad. Här ägnar jag mitt liv mestadels åt kompisar, träning, skola, fest. Älskar att resa och jobbar för nuvarande för att spar pengar till Australien, drar efter studenten i oktober! StAY TUNED! Följ min vardag i text o bilder ^^ Puss :* P.s. Alla bilder i bloggen är tagna av mig om inte annat uppges!!
RSS 2.0